Kummikommide valmistamise retsept

Kodus kummikommide valmistamine on lihtne, kui sul on kapis olemas želatiin ja sidrunhape. Sega kokku sinu valitud vedelik, želatiin, sidrunhape ja suhkur. Retsepti kogus vastab meie kummikommide vormi jaoks väikese varuga. Tegelikult võid katsetada kommide valmistamist ka suuremate vormidega, saad teha nii pulgakomme või kaunistusi tordile. Kasutada võid enda kodus juba olemasolevaid silikoonist vorme.

Retsept (50 kommi Lastella kummikommivormiga)

  • 50 ml mahla (nt kirsi, apelsini või mõni muu värviline mahl)
  • 10 g suhkrut
  • näpuotsaga sidrunhapet
  • 14 g želatiini

Vedelikuna võid kasutada seda, mis sulle pähe tuleb ja mis kuumust talub. Näiteks mahla, kalja, limonaadi, siiurpivett, kompoti vedelikku vms. 

Sega koostisosad potis kokku ja kuumuta nõrgal tulel kuni viis minutit. Kui segu on läbipaistev ja klaar ning kogu želatiin on sulanud, saad hakata kommisegu vormi tilgutama. Alternatiivina võid segu ka mikrolaineahjus kuumutada (kasuta  mikrolaineahjule sobilikku kaussi) ning seda 30 sekundi kaupa soojendada, vahepeal lusikaga segades. 

Vorm koos kommiseguga tõsta külmkappi 15 minutiks tahenema ja kommid ongi valmis.

Kummikommide retsept
Kummikommide valmistamine

Suhkru kogus kommides

Kui ma esimest korda kodust retsepti katsetasin, siis ausalt öeldes oli mõte, et suhkrut küll ju juurde lisada ei ole vaja. Limonaad ja kirsimahl on ju täiesti magusad. Ja esimesed katsetused olidki ilma lisasuhkruta. Aga nii enda kui laste jaoks jäid kommid vähe magusad. Siis selle peale kontrollisin poodides müüdavate kommide ja limonaadi suhkru kogust. Kummikommid poodides sisaldavad keskmiselt 50 g suhkrut 100 g kohta, aga limonaad 12 g. Pole siis imestada, et lastele ja endale maitse liiga kesine tundus. Kui sa lisad 50 g vedeliku kohta 10 g suhkrut ja arvestad limonaadi enda suhkrusisaldust, siis saad selle koguse pealt 16 g suhkrut. Süües aga 50 g poekomme saad 25 g suhkrut. Seega isegi kui sa lisad maitseks suhkrut juurde, pakud lapsele vähem magusat alternatiivi. 

Želatiini kogus kommides

Želatiini kogusega võid tegelikult ise katsetada, et milline kommide konsistents sulle kõige rohkem meeldib. Mida pehmemat kommi tahad, seda vähem želatiini lisad. Kommid õnnestuvad vahemikus 10 – 15 g. Aga lapsel on komme kergem vormist välja saada tugevama konsistentsiga segust. 

Kindlasti soovitan ka lisada paar tera sidrunhapet või miks mitte värsket sidrunimahla, sest see magus-hapu maitse on tõestatud kombinatsioon, mis lastele meeldib.

Kui sul aga soov mugavalt ja kiirelt komme teha, saad alati meie e-poest  erinevaid kummikommipulbreid tellida. 

Mõnusat katsetamist!

Kingitusteks sobivad laste tegevuskomplektid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Parema kasutuskogemuse jaoks kasutame lehel küpsiseid